Garanti hos Solberg bil

Garantivilkår Kjøper du bruktbil hos oss kan du slappe helt av!

1. Hvem garantien gjelder for

Garantien gjelder for forbrukerkjøpere. Med forbruker menes en person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Garantien gjelder for den bilen og det utstyr som kjøpekontrakten tilsier, med unntak av de tilfeller hvor det er særskilt garanti på ekstrautstyr. Gjelder ikke taxier/ budbiler/ kjøreskolebiler.

Garantiens gyldighetstid står oppført på respektive garantibevis som følger bilen. Garantien følger bilen i hele garantiperioden under forutsetning av at bilens serviceprogram følges hos et godkjent verksted som Solberg Bil har avtale med. Garantien opphører hvis bilen bytter eier.

2. Garantiens omfang

Garantien gjelder deler og arbeidsomkostninger for elektrisk anlegg, styring, motor, girkasse bakaksel, kardang og drivstoffsystem.

Garantien gjelder ikke for 

 • Slitasjedeler som bremser, clutch, understell, hjullager, varmepumpe, dynamo, batteri eller lignende deler som avdekkes ved vanlig service.
 • Glass (inkl. varmetråder) og gummi

Selgerne er ikke ansvarlig under denne garanti dersom feilen skyldes

 • At bilen ikke er vedlikeholdt i samsvar med serviceintervall indikeringen, bl.a. oljeskift og service utført til rett tid/ kjøredistanse.
 • At reparasjon eller montering av deler ikke er utført i henhold til fabrikkens retningslinjer.
 • At bilen er bygget om eller endret på. Dersom bilen er trimmet eller chiptunet bortfaller garantien uavhengig av når trimming/ chiptuning er foretatt.
 • At bilen er vanskjøttet.
 • At bilen har vært utsatt for trafikkulykke eller annen ytre påvirkning.
 • At bilen har vært benyttet til banekjøring og/ eller på annen måte overbelastet
 • At det er benyttet reservedeler som ikke tilfredsstiller fabrikkens krav eller spesifikasjoner

Selger er ikke ansvarlig for tapt arbeidsfortjeneste i forbindelse med garantikravet. 

3. Reklamasjon

Dersom kjøper vil reklamere på feil eller mangler i garantiperioden skal selger informeres om dette innen rimelig tid, normalt innen 1 måned etter at feilen ble, eller burde bli oppdaget. Har bilen fremdeles nybilgaranti fra fabrikk står kjøper fritt til å fremme en garantisak eller reklamasjon ovenfor enhver autorisert forhandler av bilmerket.

4. Bytterett

Hos Solberg Bil får du 1 mnd. eller 1.200 km bytterett. Selv med verdens beste garantier kan det være at du angrer eller ønsker deg noe annet enn det du har valgt. Hos oss er dette ikke noe problem! Kontakter du oss innen 1 mnd. kan du fritt bytte til en annen bil, i tilsvarende eller dyrere prisklasse. Kostnad for ny klargjøring på 3.000, - tilkommer. Betalte avgifter og forfalte utgifter i forbindelse med finansiering, samt offentlige avgifter dekkes ikke av selger.

5. Utbedring av garanti

Reparasjon skal utføres på verksted anvist av Solberg Bil. Selger bestemmer den beste løsningen for utbedring av feil som oppstår i garantitiden. Selger skal rette feil som omfattes av garantien innen rimelig tid etter reklamasjon og uten kostnad og vesentlig ulempe for kjøper. 

6. Forholdet til alminnelig forbruker – kjøpslovgiving

Garantien gjelder som tillegg til de rettigheter kjøperen har etter Forbrukerkjøpsloven og begrenser ikke kjøperens rettigheter i forhold til Forbrukerkjøpsloven.

7. Tvist

Dersom det oppstår en tvist som følge av tolkning og håndtering av garantien skal partene forsøke å komme frem til minnelig løsning. For det tilfelle at det ikke oppnås enighet står kjøper fritt til å henvende seg til Forbrukerkontor (Forbrukerrådet) og/ eller bringe saken inn for Forbrukerutvalget, eventuelt prøves for alminnelig domstol.

8. Egenandel

Egenandel på 1.500, - påløper hvert verkstedsbesøk i garantiperioden. Dette bortfaller hvis bilen har nybilgaranti.

9. Leiebil

Er behovet for leiebil tilstede vedr. et verkstedbesøk i garantiperioden gir vi 50% rabatt på dette.

     

Kvalitet på brukte biler

 • Før våre biler settes til salgs har de gjennomgått en sikkerhetssjekk for å kvalitetssikre at vi selger sikre biler.
 • Alle våre biler leveres med tilstandsrapport.
 • Alle bruktbiler som prøvekjøres hos Solberg Bil er gjennomgått og klare for levering, slik at vi kan sikre deg som kunde en god bilopplevelse.
 • Det skal være en trygg og hyggelig opplevelse å kjøpe bruktbil fra Solberg Bil.
 • Som kunde skal du være sikret en hyggelig bilopplevelse i årene fremover. Vår bruktbilgaranti skal være med på å sørge for dette.

     

Verksted

Vi ønsker alle bilmerker velkommen!

 • Våre flotte mekanikere står klare til å hjelpe deg med det som trengs av vedlikehold og reparasjoner på din privatbil eller firmabil.
 • Vi har stor kapasitet til å håndtere alle bilmerker som trenger vedlikehold, service og reparasjoner.
 • Vi tar EU-kontroll på alle kjøretøy, helt opp til 7.500 kg, dvs. bobiler. Større 3-hjulstrekkere, små lastebiler, osv.

Vårt konsept

 • Et godt bilverksted som har fokus på gunstige priser og en åpenhet som gjør at du som kunde skal føle deg trygg.
 • Vi inviterer deg gjerne inn på verkstedet slik at du selv kan få se hva som skjer med bilen din.
 • Vi har godt samarbeid med aktører som leverer gunstige priser på alternative deler. Vi har gode vedlikeholdsavtaler med flere store aktører i næringslivet i Grenland og Telemark, hvor vi vedlikeholder deres komplette bilparker.
 • Spør oss gjerne om pristilbud på montering av hengerfeste, motorvarmer, dekkskifte, DAB-radio, takrails, ekstravarmer, varebilinnredning, ekstralys med mer.
 • Når du utfører service hos oss følger det automatisk med 1 år veihjelp.

Book din neste service, verkstedtime eller EU-kontroll på: 

Tlf: 35 58 35 20 eller send oss en e-post til [email protected]

Kontakt oss

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerAnmeldelser