Bli med Espen (47) fra Skien på den første turen med Mach-E

26.02.2021

Espen Hansen (47) var blant de aller første i Grenland som bestilte nye Ford Mustang Mach-E. Her drar han på den første prøveturen – sammen med en noe motvillig datter.

Produsert av Schibsted Partnerstudio

Espen Hansen (47) liker store og barske biler som lager lyd. Datteren Thea (14) er av tilsvarende støpning – hun driver til og med motorcross. Hun har vært så negativ til batteribil at hun har truet med å flytte for seg selv dersom faren til til innkjøp av elbil.

– Det har nok noe å gjøre med elbilene som har vært på markedet, mener Espen.

– De fleste har jo vært små og rare, og hatt relativt kort rekkevidde, legger han til.

Hvordan går det da, når pappa har bestilt den nye Ford Mustang Mach-E?

  • Pris fra 422 000 kroner
  • To batteripakker: 75 kWh eller 99 kWh
  • Leveres med både to- og firehjulsdrift
  • Tre motoreffekter: 269, 294 eller 351 hk
  • Rekkevidde, 2WD: 440 km eller 610 km
  • Rekkevidde, 4WD: 400 km eller 540 km

     Mustang Mach-E kjøretur

LANGTUR: Espen Hansen fikk kjøre nye Mach-E helt til Drangedal og tilbake. Dermed fikk han tid til å fordøye langt flere inntrykk enn på bare en kort prøvekjøring.

Har tenkt lenge på elbil

– Jeg har i grunn hatt elbil i tankene lenge, ettersom utviklingen går mot elektrifisering. Men frem til nå har jeg ikke funnet noen elbiler som har tiltalt meg, sier han.

Da han fikk anledning til å se bilen hos Solberg Bil, var han derimot rask til å bestemme seg:

– Jeg likte bilen! Og jeg er jo svak for litt høybygde biler, med god bakkeklaring og 4WD. Så var også prisen meget tiltalende, legger han til.

Nye Ford Mustang Mach-E koster nemlig fra kroner 422 000.

     Mustang Mach-E Skien

TILTALENDE: Selv for en som til vanlig kjører Ford Ranger Raptor, slik som Espen Hansen, er nye Mustang Mach-E attraktiv.

Ikke fulladet – i 10 minus

Bilen Espen fikk anledning til å prøve, var den enkleste utgaven av Mach-E. Den har tohjulsdrift og rekkevidde på «bare» inntil 440 km. Selv har han bestilt en «Firste Edition», som har full utstyrspakke, større batteri og firehjulsdrift.

– Derfor er jeg litt spent på rekkevidden i dag. Vi skal jo helt til Drangedal, og det er 10 minus ute, sier han.

Til alt overmål var ikke bilen helt fulladet da han fikk den! Batteriindikatoren viste nemlig 90%.

Les hvordan det gikk med Espen og Thea tur-retur Drangedal til slutt i saken.

Se de kule detaljene på Mustang Mach-E:

HER KAN DU BYGGE DIN MUSTANG MACH-E MED 2WD

HER KAN DU BYGGE DIN MUSTANG MACH-E MED 4WD

Selger som hilser hjem

Noe av grunnen til at Espen Hansen var så tidlig ute med å bestille nye Mustang Mach-E, er at han har et godt kundeforhold til Solberg Bil fra før:

– Jeg har jo kjøpt flere biler her og synes selgerne er supre. De stiller opp med lånebil når jeg trenger det, og vi er på fornavn. Han jeg snakker mest med ber meg som regel hilse hjem, sier Espen.

Dette er en en del av kulturen hos Solberg Bil, forklarer daglig leder Eric Lomme.

     Eric Lomme

TRIVES PÅ GULVET: Eric Lomme (i midten), sammen med ekteparet Grete og Harald Nilsen fra Nøtterøy. - Eric har alltid mange baller i luften, men har likevel alltid tid til en prat, forteller Harald. Familien Nilsen har til nå handlet 7 biler hos Solberg Bil, og ønsker nå et tilbud på Kuga 4x4.

Som en stor familie

– Selv om vi er blitt en stor Ford-forhandler, er det helt naturlig for oss å være på fornavn med kundene. De skal føle seg som hjemme hos oss, sier Eric.

Selv begynte han hos Solberg Bil som 22-åring, og har jobbet seg opp fra «gulvet» til nå å være daglig leder for firmaet. Fremdeles bruker han mye tid ute i salgslokalet og verkstedet.

– Dyktige og dedikerte medarbeidere er trolig den viktigste grunnen til at vi er der vi er i dag. Vi er i grunn som en stor familie. De som begynner her blir tatt vare på, og får muligheter til å utvikle seg, forteller Eric.

Denne positive kulturen er etter hvert godt kjent, og bidrar trolig til at Solberg Bil allerede har mottatt mange bestillinger på Mustang Mach-E også fra andre distrikter.

Få et innblikk hos Solberg Bil:

Flere a-ha-opplevelser til og fra Drangedal

Den første ordentlige elbilturen til Espen Hansen bød på flere a-ha-opplevelser.

– Jeg er imponert over den umiddelbare responsen ved forbikjøringer. Det er enn annen dimensjon enn i biler med forbrenningsmotor, sier Espen.

Batteriet under bilen gir også lavt tyngdepunkt.

– Den er meget god å kjøre, og så er den jo nærmest helt støyfri, kommenterer Espen.

Og rekkeviddebekymringen? Turen på to timer i stiv vinterkulde var null problem. Espen kunne rapportere om hele 45% resterende kapasitet da han var vel tilbake i Skien.

     Mustang Mach-E Skien

FLYTTER IKKE: Thea ble så imponert over nye Mustang Mach-E at hun ikke gjør alvor av trusselen om å flytte for seg selv helt ennå.

- Raptoren kommer til å stå mye!

Den største spenningen for Espen på turen til Drangedal var likevel om hans bilinteresserte datter ville akseptere bilvalget. Og mot slutten av turen kommer det:

– Det er kult med den heftige akselerasjonen, da, og så synes jeg den er moderne. Jeg må innrømme at jeg liker elbil nå, sier Thea.

– Og det virker nesten som hun synes det er litt stas å bli sett i en Mustang Mach-E , legger pappa til.

For sin egen del ser han allerede fram til å bli elbilmann og bruker av ladekabel:

– Jeg tror faktisk jeg kommer til å like den daglige rutinen. Raptoren kommer til å bli stående mye etter at jeg får Mustangen om en måneds tid, avslutter Espen Hansen.

Ønsker du prøvekjøring og kampanjetilbud på Mustang Mach-E?

Bestill prøvekjøringKontakt oss

LES MER OM MUSTANG MACH-E HER

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerAnmeldelser