Endelig kan hele familien kjøre Ford

20.01.2021

Fords storstilte elektrifisering og Fredriks erfaringer med Solberg Bil ble avgjørende for at hele familien Ringheim Bakke nå er blitt Ford-folk.

– Rangeren er jo bare toseter, sier Fredrik Bakke (40). Han er en bilinteressert mann, som har kjørt mye forskjellig oppigjennom, men falt i første omgang for Fords kraftige pickup som arbeidsbil på gården.

Så skulle den lille familiebilen byttes ut. Kona Guro Ringheim Bakke (39) ville gjerne ha en bil som kunne lades, og som grafisk designer hadde hun også noen klare estetiske preferanser.

– Da vi fikk vite om den nye Ford Explorer plug-in hybrid var det veldig mye som stemte for oss. Derfor satte vi oss opp på liste for å sikre oss den tidlig, sier Guro.

     Ford Explorer ladbar hybrid

Kuga blir «kongen av Telemark»

– Ford er i gang med en stor elektrisk offensiv nå. Explorer er jo Fords toppmodell, som nå med plug-in hybrid er blitt svært norgesaktuell. Men den mer kompakte Kuga plug-in hybrid er jo den virkelig storselgeren, sier Eric Lomme, daglig leder i Solberg Bil.

Nye Kuga plug-in hybrid er nemlig allerede Europas mest solgte i sitt segment, og testvinner med terningkast seks i VG.

– Vi har også solgt veldig godt av den her, fra våre forhandlere i Skien og Notodden. De siste tre månedene har vi solgt like mye Kuga som vi normalt gjør på et helt år, fortsetter Eric.

Det betyr også et betydelig antall biler, for Solberg Bil har bygget seg opp til å bli blant de største Ford-forhandlerne i Norge. De er også en komplett leverandør av alt til bil – det være seg dekk, dekkhotell eller ruteskift. Her får du alt på ett sted.

Kjører Kuga selv

Eric Lomme kjører selv en Kuga plug-in hybrid til daglig. – Det er veldig gøy å se at en plug-in hybrid leverer like godt i praksis som i teorien.

Den daglige kjøringen kan nemlig gjøres helelektrisk, også i motorveisfart. Og når han skal ut på langtur, og ikke har anledning til å lade, er forbruket fremdeles meget pent:

– Jeg ligger mellom 0,43 og 0,53 i snitt når jeg ikke har lademulighet. Det synes jeg er meget bra for en romslig SUV. Slik kjøring blir jo gjerne gjort med en del folk og bagasje i bilen, forteller han.

Her snakker vi altså om en bil med 225 hk, 550 liters bagasjerom og god plass til hele familien.

Coronafast bil

Familien Ringheim Bakke hadde bokstavelig talt svært store krav til deres nye familiebil: God bagasjeplass, syv seter, og mulighet til å trekke stor henger.

Når de tillegg fikk en herlig V6-motor i kombinasjon med god elektrisk rekkevidde i nye Ford Explorer var saken klar:

– Vi var blant de første som bestilte Explorer plug-in, men så kom jo corona, og bilen ble stående «coronafast», forteller Fredrik.

Siden de allerede hadde solgt den gamle familiebilen, ble serviceinnstillingen til Solberg Bil satt på prøve her:

– Men selgeren ordnet lånebil for oss i hele perioden, helt til vi fikk levert bilen nå på sensommeren, forteller Fredrik fornøyd.

     Kuga ladbar hybrid

På fornavn med kundene

– Selv om vi er blitt en stor Ford-forhandler, er det helt naturlig for oss å være på fornavn med kundene. De skal føle seg som hjemme hos oss, sier Eric.

Selv begynte han hos Solberg Bil som 22-åring, og har jobbet seg opp fra «gulvet» til nå å være daglig leder for firmaet. Denne erfaringen gjør likevel at han fremdeles bruker mye tid ute i salgslokalet og verkstedet.

– Dyktige og dedikerte medarbeidere er trolig den viktigste grunnen til at vi er der vi er i dag. Vi er i grunn som en stor familie. De som begynner her blir tatt vare på, og får muligheter til å utvikle seg, forteller Eric.

Troverdig selger

For Fredrik Bakke var også dette helt avgjørende for at han skulle skrive kontrakt på en Ford Explorer plug-in lenge før bilen var tilgjengelig for prøvekjøring.

– Jeg hadde et godt forhold til Solberg Bil etter å ha kjøpt Rangeren hos dem. Selgeren er en reflektert og oppegående kar, som også er troverdig. Det var avgjørende for at vi valgte å bestille Exploreren så tidlig.

Fredrik forteller også om en enkel og smidig kontakt med verkstedet i forbindelse med service:

– Jeg får god oppfølging – helt strøkent. Det var en viktig grunn til at vi handlet her igjen, avslutter han.

     Solberg Bil

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerAnmeldelser